Saturday, December 14, 2019

SUDAH 8 PERKARA YANG DICAPAI OLEH KERAJAAN PH SECARA SENYAP-SENYAP


Sudah 8 pencapaian cemerlang dibawah Kerajaan Pakatan Harapan yang terpaksa disenyapkan, demi nak selamatkan UmPas dari terus bergelumang dgn dosa main isu agama & perkauman sebab dah takde modal nak fitnah kerajaan..

SENYAP-SENYAP.... 8 PERKARA YANG DICAPAI OLEH KERAJAAN SECARA SENYAP-SENYAP

1. SENYAP-SENYAP SAHAM FGV NAIK 104.69% (LEBIH SEKALI GANDA).

Saham-saham FGV di mana pemegangnya 100% peneroka dan pemegang taruh golongan Bumiputera Muslim naik dari RM0.64 setahun yang lalu kepada RM1.31 pada 26 November 2019, sekaligus mengukuhkan penglibatan golongan Bumiputera Islam dalam bidang ekonomi.

(https://www.majalahlabur.com/saham/harga-saham-fgv-naik-100-tak-sampai-setahun/)

2. SENYAP-SENYAP TABUNG HAJI CATAT UNTUNG BERSIH RM500 JUTA DALAM Q3 2019.

Tabung Haji yang membantu berpuluh ribu orang Islam menunaikan hasrat mengerja Haji kini mempunyai untung bersih sebanyak RM1.3 bilion bagi tempoh Jan-Sep 2019, sekaligus meningkatkan nilai caruman para pencarum.

(https://www.bharian.com.my/bisnes/lain-lain/2019/11/632922/tabung-haji-catat-untung-bersih-rm500-juta-suku-ketiga)

INDIA DAPAT KUIL & CINA DAPAT TANAH.. MELAYU DAPAT APA..?

Nampaknya sehari dua ini fitnah mengenai INDIA DAPAT KUIL, CINA DAPAT TANAH & MELAYU DAPAT GAMBAR YANG DI ROBOHKAN RUMAH! ini sedang berlegar di merata media sosial.

Golongan yang menyebar kan ini kebanyakan berlegar dalam wasap group sekolah, masjid, taman terus menyebarkan propaganda dan persepsi mmeburukkan kerajaan PH.

Dari apa yang dilihat gambar INDIA DAPAT KUIL itu adalah perjumpaan menteri dengan pemilik kuil yg berlaku rusuhan di Selangor dua tahun lepas dan tak ada upacara serahan kuil pun.

Dan dari CINA DAPAT TANAH pula adalah proses penyerahan geran tanah kepada penduduk Kg Baru di Perak. Penyerahan geran tersebut sebenarnya kerajaan negeri berikan kepada semua kaum dimana Melayu dapat India pun dapat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...