Monday, December 3, 2018

Menjawab kekecewaan Mursyidul Am PAS terhadap AMANAH..

KENYATAAN HASHIM JASIN DAN JAWAPAN SAYA

Saya terbaca beberapa kenyataan Hashim Jasin dalam BH Online dan ini respon saya.

Kata Hashim Jasin:
“Saya kecewa kerana mereka (AMANAH) tidak melakukan perkara yang boleh menyenangkan orang Islam dalam negara selepas Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14)."

Kata saya:
Ini persepsi Hashim dan Pas. Memanglah orang Islam yang menyokong Pas kecewa dan tak senang dengan kemenangan PH. Orang Umno pun begitu juga.

Pas perlu ingat, orang Islam bukan hanya ada dalam Pas tetapi ada dalam parti lain, bahkan lebih ramai orang Islam berada dalam parti lain berbanding dalam Pas.

APAKAH PAS TIDAK PERCAYA ADA PENYELEWENGAN DALAM TABUNG HAJI?


Pas dilaporkan berharap beberapa pendedahan berkaitan isu Tabung Haji kebelakangan ini tidak merupakan satu lagi siri balas dendam oleh kerajaan PH terhadap BN.

Ketua Penerangannya, Nasruddin Hassan berkata, semua dakwaan yang terdedah setakat ini belum dibuktikan dan mesti disiasat, didakwa mengikut proses yang sewajarnya sebelum sesuatu hukuman dapat dibuat.

“Pas berharap pendedahan terhadap penyelewangan yang didakwa berlaku dalam Tabung Haji kini bukan sekadar satu lagi siri balas dendam kerajaan Pakatan Harapan (PH) terhadap kerajaan lama yang direka tanpa bukti yang kukuh," kata beliau dalam satu kenyataan.

Exco Agama jelaskan kenapa program di Masjid Bandar Puteri dibatalkan

Kita Wajib Menjaga Kesucian Masjid Sebagai Rumah Allah

1. Masjid sebagai rumah Allah yang menjadi tempat ibadat kepada semua masyarakat Islam setempat mestilah dipelihara kesuciannya dan sudah tentu menjadi tanggung jawab kerajaan yang memerintah dan seluruh umat Islam di sepanjang masa menjaga ketertibannya dalam semua aspek, samada disegi pentadbiran, kebersihan, program, kuliah dan khutbah demi memastikan kesucian rumah Allah ini sentiasa terpelihara.

2. Sebagai rumah Allah masjid juga adalah tempat penyatuan umat Islam. Ia bukan sahaja tempat pentadbiran dan ibadat khusus malah institusi masjid mestilah berperanan sebagai tempat untuk menyatupadukan masyarakat dan jangan sekali-kali dijadikan medan menimbulkan persengketaan yang akan menyebabkan perpecahan masyarakat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...