Tuesday, July 11, 2023

Kemantapan Menteri Ekonomi bersoal jawab dengan audion dalam program di Kedah..!!!

 


UCAPAN PENUH MENTERI EKONOMI SDR RAFIZI

SESSI DIALOQ BERSAMA MENTERI 


Harga Barang Naik.. Apakah Mainan Persepsi Walaun Nak Burukkan PMX?


 posting wall Tuan Guru Mat Alishah

BETULKAN HARGA BARANG NAIK

Ada usaha bina persepsi terhadap kerajaan yang terbaharu. Kononnya sebelum ini belanja RM200 dah cukup sekarang RM500. Tapi aku nak tahu dia rujuk tahun bila sebenarnya? Tahun 90an ke?

Kenaikan harga barangan menggila ketika Abdullah Ahmad Badawi jadi PM di mana subsidi petrol telah dihapuskan sepenuhnya. Harga runcit bahan bakar itu meningkat hingga ke RM2.70 seliter.

Selepas dari itu, harga semua barangan meningkat. Harga teh tarik pun naik. Tak percaya tanya KJ. Masa tu bapak mertua dia jadi PM. Dia pun bukan main kempen suruh rakyat terima hakikat subsidi mesti dihentikan masa tu. Ya, KJ yang korang suka sangat tu. Dia pun anti subsidi masa tu.

Aku ni jenis pergi sendiri ke pasar. Selalunya aku pergi satu family. Dan aku tak pergi satu tempat je. Di JB ni, ada kala aku ke Smart, kadang pergi pasar Orang Asli di Bakar Batu. Tak pun pasaraya seperti Hero Market dan Maslee pun ada. Semua aku pergi.

Bukan baru ni je. Aku dah pergi dari tahun 90an lagi. Dari sebelum kahwin sampai anak aku dah habis SPM. Jadi aku memang akan perasanlah kalau ada kenaikan harga barangan.

MB PAHANG tegur SINAR HARIAN berkenaan tajuk pekebun musang king..!


 MB PAHANG tegur SINAR HARIAN berkenaan tajuk " KEMENANGAN BERMAKNA PEKEBUN MUSANG KING"


LINK SINAR - KLIK SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...