Tuesday, December 4, 2018

Adakah tugas pembangkang sekarang sekadar terpekik terlolong saja?

Sebagai pembangkang, sewajarnya tugas mengawasi keputusan dan tindak-tanduk kerajaan ini adalah tugas pembangkang (iaitu PAS dan UMNO).

Jadi, jika sistem harga minyak yang ada sekarang ini boleh diperbaiki, sepatutnya PAS dan UMNO yang wajar melakukan kira-kira, kajian lalu membentangkan idea itu kepada rakyat.

Termasuklah tugas memantau harga minyak yang ditetapkan oleh kerajaan.

Itu tugas saya sebagai Ahli Parlimen pembangkang dahulu. Saya kira, saya bentangkan, saya berhujah.

Saya bagi bukti bagaimana sistem minyak bersubsidi boleh dikembalikan.

Hasil dari pembentangan saya itu, ramai rakyat yang bersetuju. Bila Pakatan Harapan menang, sebahagian dari saranan saya mengenai harga minyak diterima pakai.

RADHI MAT DIN sound "pihak" yang nak ambik player Kedah guna pintu belakang..

“NAK ANAK DARA ORANG, MAI PINANG ELOK-ELOK, BUKAN BAWA LARI MENIKAH DI SIAM”
- RADHI MAT DIN


Bekas kapten Kedah, Radhi Mat Din berkata isu membabitkan Akhyar Rashid tidak akan berpanjangan hingga ke Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) jika pihak yang berminat mendapatkan khidmat pemain itu mempunyai etika, telus dan profesional.

“Sepatutnya depa yang berminat mai bincang elok-elok dengan KFA (Persatuan Bolasepak Kedah) kerana Akhyar masih ada kontrak dengan persatuan itu, bukannya mengadakan rundingan terus dengan pemain.

“Ibarat kita hendakkan anak dara orang, mai la merisik dan meminang elok-elok, bukan bawa lari menikah di Siam. Itu bukan tindakan anak jantan,” ujar Radhi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...