Thursday, May 26, 2022

PIMPINAN UMNO KANTOI FITNAH MANTAN MENTERI AGAMA DALAM HAL TABUNG HAJI


 Dr Mujahid semasa menjawat sebagai Menteri telah berusaha sehabis mungkin untuk membetulkan kembali 'ketempangan' yang diolah oleh Azeez Rahim semasa menjadi Pengerusi Tabung Haji.

Kesannya, beliau telah dimaki dengan macam² gelaran sampai digelar sebagai Mujahat, dan difitnah dengan pelbagai versi dan oleh pelbagai pihak. Sementara usaha membetulkan segala ketempangan yang berlaku, beliau juga 'terpaksa' menjelas dan menjawab segala tuduhan itu dalam pelbagai kesempatan yang ada ; wawacara TV, video klip khas, kenyataan media, dialoq, sessi Town Hall dan juga menerbitkan buku khas berkaitan isu Tabung Haji. 

Setelah PH jatuh, beliau terus berusaha untuk meluruskan persepsi yang salah itu dalam pelbagai kesempatan ; sessi soal jawab di parlimen, perbahasan di parlimen, berdebat di sinar dengan Azeez Rahim dan ternyata dalam semua usaha beliau itu HASILnya semua tuduhan itu adalah FITNAH semata-mata.

RELEVAN LAGIKAH AHLI PARLIMEN DI MALAYSIA, KERJA TAK BUAT MAKAN GAJI BUTA

 


222 orang ahli Parlimen mendapat elaun yg begitu lumayan sekali. Senang je depa suruh rakyat ikat perut la, beri bantuan 2-3 sebulan drp RM350 sehingga RM2,000 dua tiga kali setahun tetapi kebanyakan elaun yg depa terima memang tidak masuk akal. 


Soalan :


1) ahli Parlimen dibayar gaji sebanyak RM16,000 sebulan. Kenapa mereka dibayar RM400 sehari utk menghadiri sidang Parlimen? Bukankah penghadiran sidang parlimen merupakan sebahagian drp skop kerja dorang? Seperti juga di mana mereka dibayar elaun sebanyak RM300 sehari utk menghadiri mesyuarat atau bengkel agensi kerajaan yg sepatutnya termasuk dlm skop tugas mereka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...