Wednesday, December 12, 2018

PH Perintah 7 bulan tapi menteri penerangan dengan unit media mereka dianggap GAGAL & LEMBAB

Buat pemimpin2 PH
DI MANA KELEMAHAN PH?

Bila PH menguasai kerajaan sepatutnya BN dan PAS mudah dilumpuhkan dlm ingatan dan kesetian org Melayu tetapi sebaliknya berlaku walaupun pada hakikatnya UMNO Sabah kini hampir lumpuh.

Pertama Tun Mahathir sebagai PM juga mempunyai kelemahannya walaupun beliau dilihat hebat berjaya mengetuai PH menumbangkan BN. Tun silap melantik beberapa Menteri Kabinetnya sepertimana dia akui tersilap melantik Pak Lah dan Najib dahulu. Tun dilihat tidak berbisa seperti dahulu... mungkin faktor usia.

Antara kesilapan besar Tun apabila dia melantik Gobind Singh sebagai Menteri Multimedia. Ia sebenar adalah Kementerian yg sgt penting dlm membantu meningkatkan imej PH dan melemahkan BN.

Gobind Singh bukan org media, bukan org Melayu dan bukan pakar strategi politik yg baik. Lebih parah RTM sendiri dikuasai oleh org Melayu yg masih ramai pro kpd BN.

Walaun PAS ingat Tabung Haji ni sama macam Tabung Memali..!

Komentar Ipoh Mali.

Belum apa apa depa dok sebar fitnah yang Tabung Haji akan dikawal DAP.. kalau hat sebar benda Jahat ni Walaun hat jual keropok lekor di Seberang Takir.. hat jual dasi dagang kat besut .. atau nelayan di Marang, takpe la jugak..Tapi taraf ada PHD dan Profesor..

Betul lah Hadis sebut tentang Kelompok Ruwaibidhah.. Safih(Bodoh) ni.. Orang yg Bodoh yg nak bicarakan urusan dunia(masyarakat)..

Tak habis habis nak Main sentimen perkauman.. Semua benda nak salahkan DAP walhal takda kena mengena, hat merompak buat kerja Jahat tu rakan tawwun hat depa julang dalam himpunan ICERD..

Ernst & Young sangkal kenyataan Azeez kata mereka jadi juruaudit TH

Ernst & Young nafi jadi juruaudit Tabung Haji

Firma Ernst & Young (EY) menjelaskan bahawa mereka bukanlah juruaudit Lembaga Tabung Haji (TH) dan tidak mengeluarkan sebarang laporan audit berhubung penyata kewangan TH.

Dalam satu kenyataan, EY berkata, ia tidak menyemak penyata pendapatan TH dan tidak terlibat dalam penilaian aset dan liabiliti TH dan aset anak-anak syarikatnya.

Penjelasan itu dibuat berikutan pelbagai laporan media hari ini mengenai EY dan TH.

Sebaliknya, seperti yang dinyatakan dalam laporan EY kepada lembaga pengarah TH, EY menyatakan bahawa ia telah ditugaskan lembaga pengarah badan itu untuk melaporkan sama ada kunci kira-kira pro forma pada 31 Dis 2015, 31 Dis 2016 dan 31 Disember 2017 telah disediakan dengan sempurna berdasarkan kriteria yang boleh digunakan atau tidak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...