Friday, July 6, 2018

KATA IDRIS VS KATA ZOLA - LGBT BERDOSA ATAU TIDAK..??

KATA IDRIS VS KATA ZOLA

https://cdn20.patchcdn.com/users/22940811/20180412/012354/styles/T800x600/public/processed_images/rainbow_flag_shutterstock_115334458-1498677586-3056-1523553746-8224.jpg

Kata Idris:
LGBT berdosa, kalau buat juga, dosa dengan Allah. Rasuah berdosa, kalau buat juga, dosa dengan Allah. Dadah berdosa, kalau buat juga, dosa dia dengan Allah. Arak berdosa, kalau buat juga dosa dengan Allah. Zina berdosa, kalau buat juga dosa dia dengan Allah. Judi berdosa, kalau buat juga dosa dia dengan Allah. Mencuri berdosa, kalau buat juga, dosa dengan Allah.

Kata Zola:
1. Memanglah dosa pada asalnya adalah dengan Allah. Dosa dengan manusia juga hakikatnya adalah dengan Allah.

2. Mencegah dosa, mengelak dosa dan bertaubat apabila berdosa adalah wajib sama ada pendosa dihukum dengan kesalahannya di dunia atau tidak.

3. Perlu dibezakan antara dosa dan jenayah. Dosa, ada yang menjadi jenayah dan ada yang tidak menjadi jenayah.

4. Tinggal solat adalah dosa tapi bukan jenayah sebab tinggal solat tidak dikanunkan sebagai jenayah dalam undang-undang.

5. Dosa yang tidak dikanunkan sebagai jenayah (tidak solat misalnya) jika dibuat secara terbuka sekalipun, tidak boleh dikenakan tindakan undang-undang walaupun ia mungkar dan wajib dicegah.

6. Bahkan jika ada orang yang memukul orang yang tidak solat misalnya, orang yang memukul pula salah dari sudut undang-undang.

7. Sementara dosa yang dikanunkan sebagai jenayah pula (zina misalnya) jika dibuat secara terbuka, ia adalah dosa dan jenayah yang boleh dikenakan tindakan undang-undang.

NAK JAWAB - Isu TOMMY THOMAS Vs NAJIB Vs Macai yang BANGANG

NAK JAWAB.

http://malaysianombudsman.com/wp-content/uploads/2018/06/Tommy-Thomas-Najib-Razak-990x643.jpg

Hari ni nak jawap serba ringkas tulisan beberapa orang berkaitan pendakwaan terhadap Najib. Banyak orang dok tag aku kat tulisan2 tu, jadi nak ulas sikit saja. Salah satu tulisannya ialah dari satu akaun fb bernama "Azim Ilman" yang rasanya seorang penyokong PAS yang mendapat pelajaran di Malaysia Maritime Academy". Dia tulis macam dia pakar undang-undang. Jadi aku nak ulas sikit la.

Tulisan di bertajuk seperti di bawah. Aku jawab satu persatu secara ringkas berdasarkan pengetahuan aku, bukan daripada maklumat mana-mana pihak.

Sila baca dengan sabar.

FAKTA-FAKTA KES DSN YANG MACAI MAYA PH TAK SANGGUP BACA

1.Bertahun2 DSN dituduh pencuri, perompak, penyamun wang rakyat melalui 1MDB & jumlah RM2.6bilion,Madey dakwa kertas pertuduhan telah disiapkan oleh GaniPatail sejak 2015 sehinggakan Gani dipecat dari jawatan AG kononnya.

tapi akhirnya DSN dihadapkan ke mahkamah atas tuduhan pecah amanah & salahguna kuasa sahaja,melibatkan transaksi dari SRC International bernilai RM42 juta (2.6b?).

Ulasan Aku :

Selama ini atau kalau ikut penulis tu “bertahun2” Najib dituduh mencuri dan sebagainya adalah betul. Memang kami dari PH tak kira la Tun M atau siapa pun mendakwa Najib menyeleweng dana 1MDB, mencuri dana KWAP dan sebagainya termasuk duit RM2.6 bilion yang masuk ke akaun Najib yang diakui sendiri oleh Najib. Tapi akhirnya Najib dihadapkan ke mahkamah atas tuduhan pecah amanah & salahguna kuasa sahaja melibatkan SRC International. Kenapa?

Ini nak bagitau. Pertuduhan melibatkan SRC International hanya permulaan. Sabar. Banyak lagi pertuduhan akan dikenakan terhadap Najib sekiranya semua siasatan sudah lengkap termasuk segala bukti dokumentasi dan saksi-saksi. Pertuduhan jenayah tiada tarikh luput. Tak semestinya semua pertuduhan dilakukan pada hari yang sama pada minggu yang sama, bulan yang sama dan tahun yang sama.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...