Wednesday, March 4, 2020

Pengalaman bekerja dengan menteri agama yang paling kontroversi dan banyak dimaki


Saya mahu terus bergerak melangkah ke depan, tetapi ini adalah catatan akhir yang saya rasa penting dan bermakna, sekurang-kurangnya untuk saya. Sebuah catatan pengalaman.

Saya memilih jalan ini, memilih kerja ini ketika anak bongsu saya ketika itu baru berusia 6 bulan, menyusu badan penuh. Kerja saya pula menuntut komitmen yang sangat tinggi. Seolah-olah dah macam Menteri. Ke sana ke sini, urus itu urus ini, beratus-ratus mesej sehari, panggilan telefon tak henti, surat, emel dan segala bagai lagi. Saya angkut beg menyusu saya merata, ke program ke parlimen, ke mesyuarat. Dan tahu bagaimana saya terus boleh bertahan?

Kerana saya direzekikan Allah mendapat ‘bos’ yang baik. Ya, Menteri Agama yang nampak macam muka garang, menakutkan, tidak mesra itu sebenarnya orang yang sangat memahami, selalu boleh mendengar, prihatin dan mudah didekati. Tak pernah lah saya kena marah tak tentu pasal, kena tegur sebab saya memang salah tu memang ada. Beliau juga tidak cerewet, senang diurus. Itu memudahkan kerja saya, membolehkan saya terus bertahan.

Bagaimana rasanya bekerja dengan Menteri Agama yang paling banyak kontroversi, paling banyak dimaki?

BURSA MALAYSIA KEHILANGAN LEBIH 90 BILION BILA PENGKHIANAT SEBENARNYA GILA KUASA


BURSA MALAYSIA KEHILANGAN LEBIH 90 BILION BILA PENGKHIANAT SEBENARNYA GILA KUASA

Seminggu kita dihidangkan dengan pelan pengkhianatan yang dibanggakan si kitol semburit Azmin Ali, Bursa Malaysia sudah pun kehilangan lebih RM71 bilion dalam bentuk penarikan keluar pelaburan asing secara besar-besaran.

Ini ditambah lagi dengan pelantikan ketua Pengkhianat Nasional, Muhyiddin Yassin yang menyaksikan bursa saham negara kehilangan lagi RM19.31 bilion cuma sehari selepas mengangkat sumpah sebagai bukti mengkhianati mandat rakyat.

Bermula dengan ‘Langkah Sheraton’, Indeks FBM-KLCI dilaporkan menjunam dengan ketara sehingga lesap 64.26 mata atau 4.2% dalam hanya seminggu penyamun dan perompak kembali berkuasa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...