Thursday, December 8, 2022

PH perlukan satu organisasi cytro yang tersusun.


 PH kalah teruk dalam pilihanraya di Padang Serai. Aku chill je. Memang aku dah agak melihat isu yang PN bawa masuk ke pilihanraya ini. Manakala di pihak PH pula, langkah yang sewajarnya masih tidak diambil.

Dah berulang kali kita ingatkan, PH perlukan satu organisasi cytro yang tersusun. Ini perlu untuk menjawab setiap fitnah yang dilemparkan. Tapi pimpinan PH tak nampak bersungguh pun untuk lakukan ini.

PN masih merajai media sosial baharu terutamanya TikTok. Mereka aktif menanamkan fitnah dan mesej perkauman. Dan kempen mereka berjaya kerana cytro mereka ramai. Jadi fitnah itu diulang-ulang.

Nak bagi alasan apa? Sekarang pemimpin tengah sibuk bangunkan negara? Dalam PH cuma ada DS Anwar, Rafizi dan Saifuddin saja ke? Mana perginya pemimpin yang tak bertanding atau kalah dalam PRU hari tu?

Tiba tiba muncul fitnah Anwar terima duit judi RM60Juta.. siapa punya angkara nie..?


 Kecoh pasal DS Anwar terima wang RM60j dari syarikat judi. Cerita ini keluar ketika kempen PRK Permatang Pauh tahun 2008 oleh Nallakarupan.

DS Anwar telah saman Nallakaruppan pada 2016. Beliau mewakili diri sendiri kerana ketika itu beliau di penjara dan akses peguam begitu terhad.

Sewaktu dalam mahkamah, Nallakaruppan telah menafikan yang dia ada membuat kenyataan itu. Sebaliknya kenyataan telah diputar belit oleh akhbar Mingguan Malaysia dan Sinar Harian.

Secara dasarnya, kes ini telah tamat. Yang mulakan cerita pun sudah mengaku yang kenyataan itu bukan darinya. Tapi kenapa keluar semula?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...