Sunday, November 28, 2021

LAPORAN AUDIT TELAH MENJAWAB FITNAH BN DAN PN TERHADAP PH MENGENAI TABUNG HAJI


 

BILA KERAJAAN BN PN YANG BODOH JAGA NEGARA, RAKYATLAH YANG MENANGGUNG KEROSAKANNYA...!


 zaman PH...saifudin Nasation manpu jaga harga brgan keperluan..harga x la keterlaluan sgt..tpi to pun masih ramai walaun berdemo tepi jalan kononya harga barangan di control cina komuniss,cina dap..

.mula la berkempen BMF...skrg parti menerajui PAS dan BN...lagi yahudi harga dri cina komuniss hahaha..walaun tak berdemo ke, Mana slogan BMF..Hnya main isu bangsa dan perkauman utk dptkan kuasa.. bila dpt kuasa rakyat di tekan..

BAKAL CALON PH UNTUK PRU15 HANGPA BOLEH MULA BUAT KERJA DARI SEKARANG..


 Yang dah lepas biarkan berlalu.

Saya cuma nak sentuh bab pengurusan media bakal calon.

Saya nak ingatkan, mulai minggu ini mana-mana individu yang berhajat nak jadi calon untuk pilihanraya akan datang wajib buat benda ni dari sekarang:

1. Buat page FB & Insta - sentiasa update aktiviti turun padang melihat masalah setempat. Jangan malas. Kena berani melabur untuk perkukuhkan branding diri.

Ada banyak isu tempatan yang boleh diperjuangkan macam longkang tersumbat, banjir kilat, kemiskinan, kotor dan sebagainya. 

Jangan tunggu nama dah naik jadi calon baru nak nampak buat kerja. 

Kalau nama kita tak naik pun lepas ni, at least kita dah bina brand parti melekat di hati rakyat. 

5 tahun tak lama kalau kita sentiasa buat kerja.

2. Buat TikTok - gajikan seorang pegawai media untuk buatkan video TikTok setiap hari. First time voters dan anak muda sekarang dapat maklumat melalui tiktok. Jangan kedekut. 

Antara kriteria penting pemilihan calon lepas ni mestilah berdasarkan kepada berapa ramai organic followers fb, insta dan tiktok mereka. 

Medsos wajib jadi report card untuk menilai sejauh mana mereka serius nak jadi calon kerana pemilihan calon lepas ni tidak semestinya berdasarkan ranking parti. Calon mestilah seorang yang likeable di DUN mereka. 

3. Ada 102 janji dalam manifesto BN. Setiap DUN perlu wujudkan page Pemantau DUN untuk memantau sejauhmana BN berjaya mengotakan janji mereka. Saya yakin dalam tempoh 5 tahun ini, banyak janji BN itu takkan boleh ditunaikan. Ini akan menyebabkan BN sentiasa akan tertekan kerana janji dan kerja mereka sentiasa dipantau oleh kita.

4. Bakal calon perlu hadir seberapa banyak kursus branding dari semasa ke semasa kerana bakal calon perlu ada ilmu branding dan menguasai teknik social media marketing. Bila dah ada ilmu ini baru senang calon nak guide & nilai mutu kerja pegawai media yang digaji itu supaya mereka sentiasa mencapai piawaian yang telah ditetapkan.

5. Semua calon kena jadi macam YB Adly Zahari yang sangat memahami kepentingan media baharu. Gerak kerja YB Adly adalah contoh terbaik yang perlu diikuti. Saya yakin jika PH ada 20 orang bakal calon sepertinya, PH akan menang mudah dalam PRN akan datang.

Cukup setakat ni. Nanti sambung lagi.

SUMBER - KLIK 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...