Monday, May 28, 2018

Anwar ajak rakyat jadi pemantau dan penkritik kepada kerajaan PH


Datuk Seri Anwar Ibrahim mengajak rakyat untuk menjadi pemantau dan pengkritik kepada prestasi kerajaan Pakatan Harapan (HARAPAN).

Ketua Umum HARAPAN itu berkata beliau akan bersama-sama rakyat memantau gerak geri kerajaan HARAPAN di bawah pimpinan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dalam memastikan nasib rakyat dan masa depan negara terbela.

"Saya cakap dengan Dr Mahathir yang kita akan pantau (sebagai contoh) macam mana tugas timbalan perdana menteri (Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail) di (Parlimen) Pandan. Kita pantau macam mana tugas Izham Hashim di (Dewan Undangan Negeri) Pandan Indah.

"Ini tugas kita sekarang. Bukan untuk mencerca mereka tapi dengan kasih mengingatkan mereka tanggungjawab yang harus disempurnakan," katanya pada Majlis Iftar Perdana di Masjid Nurul Hidayah, Kampung Pandan Dalam di Kuala Lumpur, hari ini.

Jawab jangan tak jawab duhai Najib..mana perginya duit 1MDB?


Habis khazanah negara semua Najib rompak. Dia masih berani buka mulut dan perli2 kepit Guan Eng. Sekali Guan Eng jawab dengan soalan maut sekali, menteri kewang kena kerja hari Ahad tau, walau hari bercuti Guan Eng kerja sebab nak expose kemungkaran yang dibuat oleh Najib Razak.

Menteri Kewangan Lim Guan Eng menggesa bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak menjelaskan ke mana wang yang kesemuanya berjumlah AS$8.33 bilion (kira-kira RM33 bilion) dalam dana 1MDB.

"Ke mana perginya wang sejumlah AS$1.83 (RM7 bilion) billion yang dilaburkan ke dalam satu usaha sama bersama dengan PetroSaudi International Ltd di antara tahun 2009 dan 2011?

"Ke mana perginya wang bon sejumlah AS$S3.5 bilion (RM14 bilion) yang diterbitkan pada tahun 2012 yang bertujuan asal untuk membeli loji-logi pejana kuasa di Malaysia?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...