Sunday, September 2, 2018

MELAYU SUDAH BANGKIT PADA PRU14 LALU, NAK BANGKIT APA LAGI?

Sunday, 2 September 2018

MELAYU SUDAH BANGKIT PADA PRU14 LALU, NAK BANGKIT APA LAGI?

Agak kelakar dan menggelikan hati apabila UMNO tiba-tiba menganjurkan Perhimpunan Melayu Bangkit yang semua orang faham tujuan utamanya ialah untuk mengajak rakyat menolak kerajaan Pakatan Harapan yang sedang mentadbir negara sekarang ini.

Pelbagai kecaman, cemuhan, kritikan dan kata-kata cacian, malah fitnah dilemparkan dengan tujuan menimbulkan kebencian kepada kerajaan dalam perhimpunan yang diadakan di Pasir Salak itu.

Tak cukup dengan itu, ada juga pemimpin UMNO yang tampil dalam perhimpunan tersebut hanya dengan memakai kain pelikat saja untuk menunjukkan dia kononnya pemimpin marhaen dan hidup seperti rakyat bawahan yang lain.

Kesian Lokman Adam.. Diri dia sendiri pon dah kena "SST"..!

KENYATAAN MEDIA KETUA ARMADA PARTI PRIBUMI BERSATU MALAYSIA NEGERI PERAK

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Saya merujuk kepada ucapan pemimpin UMNO Dato' Lokman Noor Adam di majlis Himpunan Kebangkitan Melayu di Pekan Kampung Gajah di Pasir Salak, Perak semalam.

1. Pertama sekali, saya ingin melahirkan rasa simpati yang mendalam kepada saudara Lokman kerana terpaksa menggunakan hujah-hujah yang terdesak untuk menunjukkan beliau masih relevan untuk memperjuangkan isu orang Melayu dan agama Islam. Sayang sekali, saudara Lokman dan ramai pemimpin-pemimpin UMNO baru menyedari hakikat bahawa mereka memerlukan sokongan rakyat khususnya orang Melayu untuk berkuasa. Malang sekali, Lokman dan pemimpin-pemimpin UMNO telah memejamkan mata, memekakkan telinga dan berpaling dari orang-orang Melayu di bandar dan di luar bandar apabila rakyat bersuara mengenai kos sara hidup yang tinggi yang mencengkam akibat rejim cukai GST. Sudah tentu, pada ketika itu saudara Lokman dan pemimpin-pemimpin UMNO tidak merasai akan keperitan rakyat kerana mereka hidup selesa dengan kekayaan yang dibina atas nama UMNO. Hari ini, selepas kehilangan kuasa, saudara Lokman mungkin baru tersedar bahawa beliau dan UMNO amat memerlukan sokongan orang Melayu. Soalnya, di mana saudara Lokman apabila rakyat di bawah merayu supaya nasib mereka dibela semasa UMNO berkuasa?

Apabila Ust Ebit Lew bercerita bersama Datin Marina Mahathir...


Sebak rasa jumpa Datin Marina Mahathir. Saya bercerita dan berkongsi tentang kasih sayang iman dan usaha dakwah yang sedang di jalankan betapa Allah sayang kita semua. Beliau sangat baik mendengar dan sangat merendah diri..seronok dapat saling berkongsi.

Katanya, beliau memang kagum dengan usaha ustaz walau cina tapi bimbing ramai orang ditepi jalan dan juga bantu maknyah untuk dibimbing dan keluar dari tekanan hidup. Beliau kata ramai maknyah nak solat dan mereka perlu dipimpin. Walau suasana agak bising kami dapat berbual dekat 2jam. Jarang orang tengah suasana riuh nak berbual cerita Islam sampai 2jam. Kata saya halal itu jelas. Haram itu jelas. Dan usaha memujuk rayu manusia dengan kasih sayang dekat dengan Allah itulah kerja Nabi saw..itulah usaha kita sebagai insan..beliau pun kata perkara yang sama..subhanallah..

Kesian pimpinan UMNO.. Ini luahan kata-kata orang kecewa namanya..!

Sunday, 2 September 2018


KAHKAHKAH...INI LUAHAN KATA-KATA ORANG KECEWA NAMANYA!!

Hahahaha....saya ingin mulakan tulisan kali ini dengan ketawa terlebih dahulu sebagai mukaddimahnya.

Tidak lama sebelum ini, Annuar Musa menulis di laman Facebooknya bahawa hanya Anwar Ibrahim yang mampu memulihkan kedudukan orang Melayu dan agama Islam yang kian terancam selepas keputusan PRU14 yang lalu.

Negara lebih memerlukan beliau sekarang ini, kata Annuar lagi sambil menyebut tentang idealisme perjuangan Anwar yang dianggapnya tetap segar, sama seperti tahun 80-an dan 90-an dahulu.

"Malah pendirian Anwar cukup kejap dalam isu Islam, Melayu, Raja-Raja Melayu dan ummah," tambah Setiausaha Agung UMNO itu lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...