Saturday, July 7, 2018

Isu Menteri & LGBT - Adakah Idris dan Dasuki hanya baca tajuk terus kondem?


Mula mula aku malas nak layan komen penyokong dan pedokong PAS tentang respon Dr Mujahid terhadap LGBT, Penyokong PAS mana pernah depa puas hati dengan pemimpn Amanah, melainkan hanya puas hati terhadap Arul Kanda dan kes 1MDB.. bagi aku takda apa yang salahnya komen Dr Mujahid....

Tapi bila pagi ni, membaca sebaran respon Ostad Deris dan Ostad Dusuki penjaga alam kubur alam Melayu.. apakah mereka ini mereka sedan melakukan fitnah atau tidak bertabayyun ? , tak sepatutnya bagi pimpinan, apa lagi agamawan tidak faham maksud Dr Mujahid.. Respon Dr Mujahid itu menepati kehendak Syariah..

Inikah nahi mungkar ala PAS?

INIKAH NAHI MUNGKAR ALA PAS?

1. Kita anggarkan ada 20 juta orang Islam di Malaysia. Mereka menetap di dalam 5 juta buah rumah, dengan anggaran 4 orang setiap sebuah rumah.

2. Maka, Pas mahu negara kita ada 5 juta penguatkuasa agama yang mengintip setiap rumah untuk memastikan orang Islam tidak melakukan dosa di dalam rumah itu.

3. Penguatkuasa agama itu mesti sentiasa bersama penghuni rumah itu untuk memastikan mereka tidak melakukan maksiat atau dosa peribadi.

Bekas PM dipenjara 10 tahun kerana rasuah

Rasuah: Bekas PM Pakistan dipenjara 10 tahun
6 JULAI 2018


ISLAMABAD - PAKISTAN. Sebuah mahkamah antirasuah di Pakistan, hari ini menjatuhkan hukuman penjara 10 tahun ke atas bekas Perdana Menteri, Nawaz Sharif atas kes rasuah berhubung pembelian kediaman mewah di London.

Biro Akauntabiliti Kebangsaan (NAB) mendakwa keluarga Sharif yang kini menetap di London gagal untuk membuktikan sumber pendapatan sah untuk pembelian apartmen Avenfield di ibu negara Britain itu pada pertengahan 1990-an.

Nasarudin Hasan : Pindaan RUU355 salah satu cara selesaikan LGBT

LGBT haram, takkan hanya dialog?
NASRUDIN HASSAN 06 JULY 2018


Cukup anggap dosa dengan Allah sahaja?
SAYA merujuk kepada wawancara Malaysiakini dengan Menteri Agama, YB Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa yang disiarkan oleh portal tersebut yang bertarikh 6 Julai bertajuk, “LGBT Haram: tapi antara dia dan Allah, kata menteri”.

Berdasarkan wawancara tersebut, satu titik persefahaman yang boleh dipersetujui dalam kenyataan beliau ialah LGBT merupakan satu amalan yang haram di sisi Islam malah perlakuannya sangat terkutuk berdasarkan kepada Al-Qur’an, Al-Hadith dan Al-Ijma’.

Kini, Allah SWT telah memberikan peluang kepada mereka berada di tampuk pemerintahan. Antara tanggungjawab utama sebuah pemerintahan ialah melaksanakan al amru bil makruf (menguatkuasakan syariat) dan an nahyu a’nil munkar (membasmi kemaksiatan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...