Wednesday, September 5, 2018

ZAKAT BOLEH BAGI KEPADA GOLONGAN LGBT,PELACUR PENAGIH DADAH?

Uuuiii hari ni jenuh menjawab. Sekali lagi saya tekankan kepada golongan Asatizah,guru2 kami dan mereka yang lebih berilmu supaya sentiasalah BERTABAYYUN dalam setiap isu kerana apa yang kita hukum dan buat kenyataan akan merugikan Islam dan memfitnah rukun yang sangat suci ini.

1. Zakat yang disalurkan bukan kepada golongan ini untuk sara hidup mereka dan mengembangkan lagi aktiviti mungkar tersebut! Ini jelas paham dulu.

2. Zakat menyalurkan bantuan tersebut kepada Institusi atau NGO yang membantu golongan-golangan yang ingin kembali ke pangkal jalan dan boleh diselamatkan.

3. Tak cantik lagikah Ibadah Zakat itu sebagai 1 jalan untuk menyelesaikan masalah LGBT dalam masyarakat kita dengan zakat yang kita keluarkan. Indahnya jika kita faham islam secara menyeluruh bukan menghukum semata2 dengan nafsu dan emosi.

Bersediakah Kerajaan PH hadapi pengundi yg menentang AES menolak mereka pada PRU15 nanti?

AES


Ada org tanya aku apa pendirian aku tentang perlaksanaan AES bermula 1/9/2018. Sebenarnya aku & Sekretariat Protes AES (ProtAES) dah keluar kenyataan hari tu. Mungkin tak ada orang baca. Jadi mlm ni aku nak tulis pendirian peribadi aku sebagai salah seorang yg menentang perlaksanaan AES di bawah BN dulu.

1) Aku menentang AES kerana perlaksanaan AES dulu melibatkan syarikat swasta di mana syarikat akan mengumpul keuntungan lebih kurang RM3.8 bilion sepanjang tempoh konsesi berakhir Ogos 2018.

Mengapa penguatkuasaan undang-undang diberikan kpd syarikat swasta kerana mereka hanya akan memikirkan keuntungan di atas kecuaian pengguna? LTAT semasa mengambil alih Beta Tegap & ATES juga ats dasar untung!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...