Thursday, December 3, 2020

Mineral apa yang dijumpai di Kedah? Adakah cecair atau pepejal? Mungkinkah vibranium atau sanusium!


 Konsep bendalir, ia mengalir dari kawasan bertekanan tinggi ke kawasan bertekanan rendah. Macam minyak dan gas contohnya, dalam reservoir tekanan adalah tinggi. Sebab itu bila kita gerudi, minyak dan gas akan memancut keluar.


Tapi reservoir bukanlah berada di permukaan. Ianya nun jauh beratus kaki ke dalam perut bumi. Kalau setakat di permukaan bumi, tekanan tak cukup kuat. Mungkin mengalir macam air di telaga.


Jadi macam yang MB Kedah kata, mineral baharu ini tak perlu perlombongan, hanya pacak paip 4 inci dan mineral akan mengalir keluar, aku jadi kaget. Mineral apa yang dijumpai di Kedah? Adakah dalam bentuk cecair atau pepejal?

Susulan netizen komen berbunyi i-Kecewa, i-Kencing dan i-Marah di wall fb Najib.. .


 KENYATAAN PENUH BERHUBUNG SKIM I-SINAR KWSP YANG DIUMUM SEMALAM


Sejak bulan Oktober, saya dan BN telah tuntut kerajaan PN membenarkan pengeluaran dari akaun 1 KWSP.


Dari langsung tidak dibenarkan ke pengeluaran bersyarat bagi 600 ribu ahli ke 2 juta ahli dengan syarat dan akhirnya ke pengumuman semalam bahawa 8 juta ahli KWSP dibenarkan dengan syarat.


Namun skim i-Sinar ini masih mempunyai kekurangan yang tetap mengundang kemarahan dan kekecewaan sebilangan besar pencarum.


Ini jelas kelihatan dari jumlah komen mencecah 50,000 ribu di ruang komen posting saya malam semalam di mana hampir 99% adalah komen yang berbunyi i-Kecewa, i-Kencing dan i-Marah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...