Saturday, July 21, 2018

Kepada Nik Amar..sila google ‘LGBT Kelantan’, ‘Pondan Kelantan’, ‘Maknyah Kelantan’, ‘Gay Kelantan’

Nik Amar pandang ke langit isu LGBT di Kelantan, kata Pemuda AMANAH

Nik Amar pandang ke langit isu LGBT di Kelantan, kata Pemuda AMANAH


Penafian dibuat oleh Timbalan Menteri Besar Kelantan Datuk Mohd Amar Nik Abdullah kononnya tiada aktiviti LGBT di negeri itu ditempelak Pemuda AMANAH seolah-olah beliau berjalan pandang ke langit.

Ketua komunikasi Pemuda AMANAH Kelantan Muhammad Arif Basharuddin berkata, beliau amat kesal danbersimpati dengan Nik Amar kerana masih lagi berjalan mendongak ke atas sehingga tidak nampak keadaan sebenar di sekelilingnya.

Muhammad Arif Basharuddin
“Tindakan beliau menafikan isu LGBT sebenarnya wujud dan serius di negeri ini sememangnya diketawakan oleh banyak pihak.

“Dia dilihat seolah-olah bagaikan cuba menutup bangkai gajah dengan sehelai serban,” katanya.

Menurutnya jika Timbalan Menteri Besar itu ‘malas’ sangat untuk turun padang meninjau sendiri betapa seriusnya gejala pelacuran seks songsang ini melanda di sekitar Kota Bharu, sepatutnya beliau boleh mencari maklumat itu di internet.

“Sepatutnya boleh sahaja ambil telefon pintar dan ketik carian di Google, taiplah apa sahaja kata kunci sama ada ‘LGBT Kelantan’, ‘Pondan Kelantan’, ‘Maknyah Kelantan’, ‘Gay Kelantan’ atau apa sahaja berkaitan isu ini di Kelantan, nah… berlambak berita yang cukup memalukan kita semua terpampang di sana.

“Saya sehingga kini cuba mendapatkan maklumat terperinci mengenai perdagangan dan pengiklanan khidmat seks songsang selain khidmat pelacuran wanita sejati dalam laman aplikasi sosial seperti Wechat di Kelantan ini.


“Nampaknya meriah juga negeri kita, sampai pelacur jenis perempuan asli pun terpaksa bersaing dengan pondan yang seakan-akan perempuan asli untuk berebut pelanggan,” katanya.

Beliau mengulas mengenai kenyataan di buat Nik Amar pada Rabu dipetik berkata, Kelantan tidak akan berkompromi terhadap aktiviti golongan LGBT tetapi katanya, dakwaan bahawa kegiatan itu turut berlaku di Kelantan sehingga kini tidak dapat dibuktikan.

“Kita tidak ada bukti yang jelas, isu itu kita ada dengar tapi tidak ada bukti jelas. Dan tak ada lagi setakat ini orang yang mengaku dia amalkan LGBT di Kelantan,” katanya kepada media selepas mesyuarat exco kerajaan negeri di Kota Bharu seperti dilapor Malaysiakini.

Kata Muhammad Arif lagi, isu ini diangkat (dilaporkan) dengan harapan Kerajaan Kelantan insafi masalah yangberlaku dan terus giat gerakkan usaha pembanterasan dan pemulihan gejala pondan
dan LGBT di Kelantan, bukan untuk terus beralasan dan menyalahkan pihak lain.

“Jangan pula jadikan kegagalan untuk merealisasikan manifesto Polis Syariah seperti yang dijanjikan oleh Pas Kelantan sebelum ini sebagai punca kenapa Kerajaan Kelantan dilihat tidak berbuat apa-apa tindakan dalam memerangi gejala LGBT di Kelantan ini.

“Kuasa sebagai Kerajaan Negeri masih boleh menggerakkan pasukan penguatkuasa agama, boleh mohon bantuan pasukan PDRM, dan lain-lain agensi kerajaan jika Pas Kelantan rasa tidak mampu
bertindak.

“Atau kerah sahajalah para ustaz Pas yang sebelum ini garang berceramah di pentas ceramah dan kuliah di madrasah, nah kita antuk pula ‘singa-singa Pas’ ini untuk berdakwah kepada golongan pondan dan maknyah yang galak beroperasi di sekitar Kota Bharu ini,” katanya.

1 comment:

  1. Pemimpin PAS nie dah tak macam zaman TGNA... la nie depa sama naik dengan tuan presiden...! Orang semua tak betoi... yg betoi tu puak depa saja. tak tau laa depa nak tuju hala mana..? bila cakap depa ikut sedap mulut dan ikut kepala depa saja... lantak la...gaya matang dan sejahtera... alaf moden.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...