Monday, July 15, 2019

Peralihan Kuasa.. Apabila penyokong Tun M & Anwar jadi "haram jadah"!


Telah beberapa kali tegaskan serahan seterusnya sprt yg di bincang dalam Majlis Presiden, penyokong Mahathir kata Anwar kemaruk kuasa dan tak sabar2. Penyokong Anwar pula kata Mahathir taknak lepaskan jawatan, nak beri pd Mukriz lah...Azmin lah.

Kami sendiri tak tahu apa yg perlu di perkatakan lagi. Apakah ianya salah 2 pimpinan tersebut, atau salah yg kerap berbunyi tidak puas hati di bawah?

Pimpinan PH juga galak bersuara, seharusnya mereka keluarkan kenyataan "segalanya adalah mengikut ketetapan yg di buat semasa mesyuarat majlis presiden". Hat bawah sbg penyokong 2 team ini pula perlu serahkan hal ini kepada 2 individu pimpinan utama tersebut.


Katalah sdra Mahathir ikut desakan penyokong PH utk serahkan pd Anwar, belum tentu lagi Anwar kan menerima kerna tahu bila masanya sesuai antara mereka. Antara mereka berdua, ada karisma yg ramai orang tidak perolehi dan mahir akan politik. Jika serah kuasa, baru sebulan dh menjerit Anwar pula tidak kompeten.

Serba masalah segalanya... 😅😅😅

Menteri2 PH pun tulunglah usah berterabur mulut tu bila dapat mikrofon. Menteri perlu teruskan tugas perbaiki apa yg ada. Jika hilang punca, ikutlah apa yg buleh berikan manfaat kpd rakyat sprt yg tertera di manifesto.

Hal pertukaran serahan kuasa ini biar Anwar & Mahathir uruskan dgn bijaksana.

Malaysia kini menjadi tarikan kpd pelaburan asing, salah satu sebab adalah dgn pelbagai siasatan rasuah & pengubahan wang haram. Utk merancakkan lagi, BNM & perbankan hanya perlu mengurangkan kerenah birokrasi.

Ada lapuran yg kami terima, beberapa projek yg memberi impak positif kpd ekonomi kerajaan tidak dapat di teruskan kerna hal birokrasi. Perjanjian yg di tandatangani seharusnya bermula selewatnya bulan March 2019, hingga kini beberapa sykt tersebut terpaksa berunding dgn pihak pelaburan asing yg sudah pasti tercalar imej walaupun kerajaan pusat dan tempatan telah memberi kelulusan.

Masalah birokrasi di BNM & Perbankan melewatkan Malaysia pulih dr jangkaan sebenar apatah lagi ketika projek tersebut tidak menggunakan satu sen pun wang kerajaan.

Pabila utk dapat laba dari pertukaran wang asing semata tanpa memudah serta mempercepatkan, ia akan jadi masalah. Demi sedikit untung sementara, di tahan berbulan sedangkan pengaliran wang asing tersebut bakal menerjah berulang kali.

Isu birokrasi yg melibatkan BNM dan perbankan bank tempatan ini perlu di perbaiki. Ok, cukup 2 isu yg di keudarakan di sini.

Yang berkarya:
Gino Marvela aka Gin Marvel.

3 comments:

 1. Ini Jin marvel dari hutan mana?

  ReplyDelete
 2. Madey ni licik....cakap berulangkali janji nak serah kuasa...mula2 selepas 2 tahun... Sekarang dah jadi 3 tahun plak...amenda ni?..dah nampak madey nak kencing anwar macam madey kencing manipestol...dah hancing pengundi PH....madey tipu manipestol kerana ada agenda peribadi nak kayekan kroni dan anak branak....22 tahun madey tindas rakyat dgn tol ptptn dan ipp...kroni dan anak branak madey kayer rayer....rakyat kayap..

  Jin marvel ni bijak sangat ker?

  ReplyDelete
 3. Penyokong madey suka madey jadi munafik..

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...