Sunday, December 8, 2019

Antara kisah si geng Jebon, Barua, Kartel, Broker dan juga si Kitol..!!


Si Kitul, Barua dan Broker..

Aku sampai sekarang, tak faham kenapa Azmin ngan geng dia keluar dewan hanya kerana cerita sejarah "Si Kitul " dari ucapan dasar Anwar Ibrahim.. sapa ikuti Ucapan Ds Anwar ni memang dari zaman reformasi dulu, Ds Anwar sering mengungkap kan sejarah runtuhnya Kota Melaka ini.. dah Kongress pun kat Melaka..

Maknanya jiwa Azmin lebih kecil dan sensitif dari Azwan Ali.. Kalau ikutkan status dan Twitter Azmin Ali selama ini sindir dan perli Ds Anwar dan Wan Azizah lagi kurang ajar dari itu.. Peliknya hat ikut keluar orang bergelar Exco,Menteri.. apa punya standard orang IQ sebegini....

aku bukan orang PKR.. aku taknak sibuk hal dalaman PKR..Cuma aku nak cerita Sejarah PAS.. Sebab aku tak pernah hadir sekalipun Kongress Keadilan, Cuma selalu hadir muktamar PAS dulu...Kalau nak diikutkan Sejarah Mat Sabu dan rakan rakan dia dalam Amanah hari ini lagi teruk diperlakukan..


Bayangkan dalam Muktamar, Haji Hadi sampai sumpah seranah atas Pentas, Keluar istilah Binatang itu biasa, Malah dituduh Barua dan Broker kepada pemimpin Amanah hari ini diatas pentas Muktamar hanya kerana depa itu sokong Wan Azizah sebagai MB Selangor..

Depa digelar Anwarinas atas pentas Muktamar, Digelar Jebon, Liberal..hatta Dikafir dan dimunafikan dewan Ulama'... Malah Di Nerakakan Presiden..Tidak cukup itu mereka baca pulak Doa Laknat, Bila Hujah mereka cuba dijawab, Mikrofon dirampas Unit Amal macam Samseng..

Ketika Mat sabu merasmikan Dewan Pemuda, Ramai ramai budak budak PAS ,Pemuda yg dikata Ustaz, belajar Agama ini keluar Dewan.. protest kononnya dikata Mat Sabu lebih walak kepada Anwar dan lebih memuji Jokowi dari Presiden Sendiri.. Itu jer sebab depa keluar Dewan.. alasan tidak munasabah..

Walaupun kurang ajarnya Pemuda PAS pada Ketika itu tidak menghormati Timbalan Presiden, tapi bila wartawan tanya Mat sabu, Mat Sabu masih tenang jawab, Mungkin ramai yang keluar untuk Solat.. Sebab masa tu Mat sabu masih menjaga Ukhwah.. nama baik dan kepimpinan parti walaupun dia dihina... Mat sabu tak Keluar buat sidang media merajuk depan wartawan....

Hanipa Maidin dulu bila berucap.. Geng geng Anak si nasir YDP Gombak, samseng Unit Amal siap Buat Kecoh..tengah Pemimpin Berucap.. Depa Booo satu dewan dari ruang pemerhati.. Tapi pemimpin Amanah pada Ketika itu Gentle, Depa jawab masa sesi Penggulungan.. Depa kilas dengan Ucapan..

Kalau ikut Sejarah Pemimpin Amanah yang dituduh Jebon, Anwarinas, Kapir, Munafik ini lagi teruk dari Azmin.. Depa takda salah apapun, Cuma salah depa tak puja Haji Hadi, dan depa Pro dan pertahan pakatan Rakyat seperti mana Almarhum Tg Nik Aziz.. itupun dituduh Pengkhianat..

Walaupun Depa ni diburukkan dalam seluruh Cawangan dan kawasan, Disebarkan Buku burukkan depa yang ditaja UMNO.. Depa kekal Tenang.. Ini baru namanya Kekal tenang.. depa turun ke Markaz Kawasan, Jawab semua Tuduhan..

Masa Mesyuarat AJK PAS pusat, Geng geng Ulama, Bani Geng Ustaz, Si Dusuki, Nazmi Karim, Mokhtar Senik,Azli Taliban dan Geng Tok usin masa tu depa buat demo depan Pejabat PAS Jln Raja Laut.. Siap Pijak gambar Pemimpin PAS yg dituduh Anwarinas dan jebon masa tu..

Tapi Pemimpin Amanah masa tenang hadapi puak Khawarij ini.. Depa tetap datang juga Mesyuarat, Depa tak Ponteng macam geng Azmin.. Perangai Ponteng Mesyuarat Azmin ni sama jer ngan Haji Hadi masa ponteng mesyuarat Pakatan Rakyat....

Ini baru gambaran Pejuang.. Ini baru boleh dikatakan menempuh Mehnah dan Tribulasi... Pelik geng Azmin Ali ni, hati tisu.. Sembang mengaku Pejuang, padehal Penjara pun tak pernah kena walaupun sehari.. Anwar tu dikutuk, Dihina,Diaibkan, di ISA kan dan Dipenjarakan pun relax jer..

Aku setuju kali ini Anwar dah mulakan langkah dia untuk bertegas dengan geng Azmin, Itupun Anwar masih menjaga adab dan Akhlak tak menyerang Peribadi Azmin sebagaimana Azmin menyerang Peribadi Anwar, Di Media Sosial.. Bagi Aku Kesabaran Anwar itu cukup kuat melayan perangai dan Kejahatan Azmin.. kalau Haji hadi, Siap lah pelbagai gelaran Binatang yg keluar..

Tak sesuai slogan kekal tenang tu bagi Azmin.. Sebab kuat gelabah.. tapi orang yang buat Salah, Buat Jahat memang jiwa tak tenang.. kalau nak tengok contoh mudah, tengok Haji Hadi, Sampai hari ni jiwa dia tak tenang.. Tengok Haji Hadi, Sampai hari ini dia tak senang Duduk.. hari hari serang DAP, serang peribadi Ds Anwar , Walaupun Anwar dah tak sentuh tentang dia..

Sebab orang yg ada Dendam ,Kesumat, dan Sifat Dengki.. Apalagi orang yang tidak punya sifat Ikhlas dalam jiwa dia.. Orang itu takkan boleh tenang, walaupun orang itu Ulama'..Walaupun dia guna slogan Kekal tenang.. :)

•Ipohmali

®😉

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...