Tuesday, January 21, 2020

Buat Tun M.. Anda sendiri "bersekongkol" bagi puak penyangak tu terus menyangak![ malaysia baru ]

Tak pelik wahai Tun...!

ANDA sendiri sebenarnya terlibat sama, "bersekongkol" membenarkan kumpulan-kumpulan itu untuk terus panjangkan hayat musuh politik yg anda sebut "menyangak" itu. Untuk akhirnya merekalah berusaha naikkan semula kumpulan si penyangak yg mengjahannamkan Negara selama ini.

Perjuangan #reformasi membina semula Negara tercinta ini akan sia-sia, jika anda terus terperangkap dlm jurang "perkauman sempit" yg kononnya penyangak Umno & penjual agama Pas pertahankan itu, subur kekal dalam sanubari anda.

Selama mana anda pun masih memanjangkan talian hayat puak-puak itu, dan berasa yakin & gembira bila puak-puak itu laungkan slogan "kekal TunM", sebenarnya anda sedang mengajak Pakatan Harapan mengkhianati segala janji & manifesto bersama dahuu...... maka percayalah, andalah sebenarnya menyediakan permaidani untuk "rakyat terus cium tangan perompak itu".

https://www.facebook.com/ahmadsayutibashiron/posts/10157740677754876

TunM,

Politik Islam mengajar kita untuk istiqamah / steadfast berpegang pada "prinsip perjuangan" yg dijanjikan buat rakyat.

Dan #fahamilah bahawa kuasa rakyat itu adalah satu yg pasti...

p/s -

Posting saya ini adalah untuk mengajak anda TunM, untuk steadfast / istiqamah dan kekal menjiwai nadi kebangkitan dalam PRU14 lalu, dan fahami kehendak mereka.

Saya tak mahu anda pula dgn mudah berkata "...SILAKAN" untuk penyangak itu naik semula, walhal anda sendiri masih gembira & membiarkan segala puak bobrokan itu bersekutu di keliling anda...

Ahmad Sayuti Bashiron

2 comments:

 1. Like ur statement
  Ur the best bro...

  ReplyDelete
 2. itulah realiti politik. Sukar utk difahami.

  mohon exchange bloglist bro :

  thefakhirin.blogspot.com

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...