Wednesday, July 29, 2020

Ucapan MAULIDUR RASUL 2015 oleh TUANKU SULTAN PERAK jugak menyebut ungkapan "PELARIAN"Nampaknya cubaan cybertrooper PAS dan UMNO hendak memburukkan MAT SABU dengan mengatakan beliau menghina NABI SAW sebagai PELARIAN sudah makan diri hari ini.

Semalam bukan main laju mereka mencaci dan menghina MAT SABU menggambarkan dia sudah menghina NABI SAW dengan ungkapan tersebut.

Namun semua ini hanyalah untuk membina persepsi dan menjatuhkan kredibility MAT SABU sahaja demi politikal millage masing-masing.

Selepas MENTERI AGAMA mempertahankan MAT SABU dalam isu tersebut kini didapati satu ucapan TUANKU SULTAN KEDAH sewaktu menyambut MAAL HIJRAH pada tahun 2015 di PERAK juga menggunakan ungkapan PELARIAN..


4. Jika tahap keimanan kaum Muhajirin diuji melalui kezaliman yang dilakukan terhadap mereka oleh puak Quraisy Mekah hingga mereka perlu berhijrah, kaum Ansar sewaktu menghadapi kedatangan kaum Muhajirin, sebenarnya turut berhadapan dengan ujian ILAHI. Sifat keinsanan penduduk Medinah menerima baik pelarian dari Mekah, telah dibalas dengan ganjaran sewajarnya oleh ALLAH Subhanahu Wata’ala. Medinah menjadi kota penting – kota bersejarah. Bumi Medinah ditransformasikan menjadi sebuah negara kota (city state) yang hebat; sistem kerajaan yang adil yang berpaksikan undang-undang terbentuk di Medinah; sebuah negara berteraskan Islam yang menjadi contoh sebutan sepanjang zaman berjaya dirintis di bumi Medinah; bumi Medinah mendapat kemuliaan apabila jasad Rasulullah Sallallahu Alai Wassalam dimakamkan di situ; bumi Medinah turut dilimpahi ILAHI dengan segala keberkatan dan kemakmuran sehingga ke hari ini. Kota Medinah kini menjadi kota kembar Mekah, diiktiraf sebagai kota suci – kota ibadah. Walaupun Kaabah terletak di Mekah, bumi Medinah se iring menjadi tumpuan ziarah umat Islam dari serata dunia sewaktu mereka melakukan ibadah umrah dan mengerjakan rukun haji. (LINK)
Jadi selepas ini jika puak CYBERTROOPER cuba mengaitkan MAT SABU menghina NABI SAW bagaimanakah pula dengan ucapan tuanku ini.

Rjukan :

https://sultannazrinshah.com/majlis-sambutan-maal-hijrah-peringkat-negeri-perak-darul-ridzuan-1437h-2015m/

3 comments:

 1. Umno dan Pas tiada modal lagi setelah retorik membela kematian Adam bomba,Zakir Naik ,tulisan jawi bmf Ruu 355 dll telah senyap sepi...

  Mereka cuba memburukkan PH sedangkan merekalah yg burok..

  ReplyDelete
 2. Halo semuanya! Bantu saya berterima kasih kepada Bunda Esther

  Saya Widodo saya tinggal di Medan di Indonesia, saya telah mencari pinjaman selama beberapa tahun. Saya 6 kali menjadi korban penipuan dengan pemberi pinjaman palsu yang telah menghancurkan hidup saya, saya memang mencoba bunuh diri karena mereka. Karena saya punya hutang dan tagihan yang harus dibayar. Saya pikir ini sudah berakhir untuk saya, saya tidak lagi memiliki perasaan hidup. Saya hampir menyerah, tidak sampai saya mencari saran dari teman SISKA WIBOWO (siskawibowo71@gmail.com) yang kemudian mengarahkan saya ke pemberi pinjaman yang sangat andal, Ny. ESTHER PATRICK yang meminjamkan pinjaman tanpa jaminan sebesar 150 juta Rupiah dalam waktu kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau tekanan pada tingkat bunga lebih rendah dari 2%. (estherpatrick83@gmail.com)

  Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah pinjaman yang saya terapkan langsung ditransfer ke rekening bank saya tanpa penundaan atau kekecewaan, karena saya berjanji akan membagikan kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa stres . silakan hubungi ibu sekarang estherpatrick83@gmail.com

  Dan saya tahu sebagian besar dari Anda juga telah menjadi korban penipuan, Anda tidak perlu repot lagi karena saya harus menyampaikan kabar baik dan satu-satunya pemberi pinjaman yang dapat Anda percayai, Jadi saya tidak dapat menyimpan ini untuk diri saya sendiri sehingga saya harus mulai dengan membagikan kesaksian tentang mengubah hidup ini bahwa Anda dapat menghubungi saya melalui email (widodocepi@gmail.com) Ny. Esther Patrick Saya selamanya Bersyukur atas Segala yang telah Anda lakukan untuk saya.

  ReplyDelete
 3. SIAPA BERDOSA MAT SABU MENYEBUT NABI SAW PELARIAN ATAU ORANG YANG MENGUMPAT MAT SABU.

  Saya masih tidak dapat melupakan pada suatu masa dahulu seorang orang kampung saya datang ke pejabat bertanyakan sekiranya kami boleh menyewakan lori. Kedatangannya dengan wajah yang berseri-seri saya sambut dengan hormat. Saya tumpang gembira apabila diberitahu bahawa beliau akan berhijrah ke FELDA kerana terpilih sebagai peneroka. Pada kebiasaannya orang kampung yang akan berhijrah kedaerah yang lebih baik akan membuat kenduri kesyukuran. Jiran dan keluarga terdekat akan menghulurkan bantuan dan tumpang gembira walaupun sedih kerana terpaksa berpisah.

  Isu Mat Sabu sepatutnya tidak diperbesarkan sebagai modal politik.
  Kepada yang tidak tahu sejarah penghijrahan Nabi SAW bacalah kitab, tanyalah ustaz jangan keliru.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...