Friday, October 2, 2020

DUHAI TUNM.. KALAU KITA MAKAN JERING JANGAN TUDUH ORANG MAKAN GENUAK


 KALAU KITA MAKAN JERING JANGAN TUDUH ORANG MAKAN GENUAK

OT95 dilaporkan masih bercakap fasal Anwar Ibrahim, dia masih mengulang-ulang benda dan tajuk sama. Dia bercerita sebab dia tidak mahu Anwar jadi perdana menteri kerana meragui kebolehan Anwar. Dia juga menyebut, Anwar tidak habis-habis bergerak dan berkempen untuk menjatuhkannya masa dia pegang jawatan PM. Dia langsung lupa apa yang dilakukan Udin anak Yassin dan Minrit.


Dia juga perli Anwar masih tidak cukup nombor, bahkan pernah pakai baju untuk angkat sumpah tetapi tidak jadi. Betapa bencinya dia. Untuk apa peduli dan perli Anwar?


Satu perkataan yang menyenak orang ramai dan melihat OT95 mengesahkan yang dia bencikan Anwar bila mana dia kata Anwar tidak layak jadi PM. Walhal dia pernah memberi laluan kepada Abdullah Badawi, pernah beri laluan kepada Najib Razak dan terbaru Muhyiddin.  

Sejauh manakah kelayakan mereka itu bagi OT95 sehingga memberi laluan kepada mereka bertiga tetapi liat untuk Anwar? Kayu ukur apakah digunakan OT95 untuk menentukan itu. Apakah kayu ukur kebencian. 


Persoalan ini menjadi tanda tanya dan dicari oleh umum kenapa sebegitu sekali keras dan bencinya OT95 kepada Anwar. Saya juga mencari-cari di alam nyata dan juga mimpi kenapa terjadi begitu sekali. 


OT95 membangkitkan yang dia berusaha mendapatkan pengampunan kepada Anwar. Hal itu tidak perlu diungkit kerana Anwar juga bersedia memberi laluan kepadanya jadi PM. Jangan hanya kata kencing orang hancing, sedangkan kencing kita juga hamis. Kalau Anwar makan genuak, OT95 makan jering relung. 


Masa sudah pun berlalu, sebaik OT95 diam dan usah sentuh dan ungkit hal lama lagi mengenai Anwar. Biarlah ada sisa-sisa penghormatan orang kepada kita untuk dijadikan bekalan apabila mati kelak. Jangan waktu hidup terus disumpah bila mati kubur pula diberak. Trims. MSO


Mohd Sayuti Omar 

https://www.facebook.com/100004822655567/posts/1370676886436387/?sfnsn=mo

1 comment:

 1. Yang tidak mahu atau tidak sokong Anwar sebagai PM bukan Tun sahaja, malah pandangan Tun sangat sederhana dan berlapik..

  Berjuta lagi rakyat Malaysia tolak Anwar sebagai PM khusus Melayu dengan seribu satu sumpah dan kata kesat.
  Mahathir not in position UTK menghalang.
  Penyokong Anwar jangan jadi walaun dan malaon macam pas..
  Tak pangkah PAS tak masuk syurga..
  Tak sokong Anwar dosa besar..

  Nak jadi PM ikut undang² dan perlembagaan..bukan patuh pandangan Mahathir

  So, penyokongnya meraban, why?

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...