Wednesday, January 13, 2021

DARURAT UMPAMA WAD ICU BUAT MUHYIDDIN


Tidak ramai yang bersetuju dengan langkah diambil Muhyiddin untuk mempertahankan kedudukannya dengan memohon perkenan Agong isytiharkan darurat. Apapun darurat telah diisytiharkan dalam keadaan dipertikaikan.


Darurat ini bolehlah disifatkan sebagai wad ICU kepada Muhyiddin dan kerajaan PN. Biasanya orang dalam ICU diberikan bantuan pernafasan. Selama mana sangat beliau mampu bergantung kepada bantuan penafasan itu? Sebulan, dua bulan? 


Kerana keberadaan bantuan pernafasan itu terhad dan kemudahan katil ICU juga terhad, bukan Muhyiddin sahaja yang memerlukannya, orang lain juga perlu dilayan sama rata. Pihak Hospital akhirnya terpaksa juga mencabut segala wayer bantuan pernafasan itu dan membiarkan Muhyiddin bernafas sendiri.


Atau pun doktor yang memantau Muhyiddin juga akan memerhati apakah tubuhnya masih boleh menerima bantuan itu atau pun tubuhnya sudah lemah dan segala bantuan itu akan ditolak. Keadaan itu juga akhirnya menyebabkan Muhyiddin akan dibawa keluar dari wad ICU itu. 


Kita diluar ini yang tidak ada kepakaran dan apa apa kesempatan jika sayangkan kepada Muhyiddin berdoa sahaja agar dia selamat. Trims.


MOHD SAYUTI OMAR

 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...