Saturday, February 19, 2022

Cerita Seram - BN PN buat undang-undang negara macam bapak mereka yang punya..!


 Cerita seram di hari minggu
JIKA TIDAK WARAS JGN BACA

Saya tak tahu la cerita ini benar2 seram atau kelakar seram. Tapi memang tak boleh tidur malam punya cerita sb di Uganda pun tak berlaku macam ini.

Kes 1: Muhyiddin kata sewaktu beliau menjadi PM, Zahid telah bertemu dgnnya membawa fail bertimbun timbun. Rupanya fail mahkamah Zahid. Zahid minta tolong dkt Muhyiddin sb katanya dia tak bersalah….

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Kalau tak bersalah kau berjawablah dgn Hakim bukannya dgn PM. Ini kes mahkamah bukan kes jawatan Menteri… tapi itulah tanahair ku.

Kes 2: Dibalas oleh Mohd Razlan dari UMNO, sewaktu Muhyiddin dilucutkan jawatan sebagai TPM, Muhyiddin menangis menghubungi Zahid agar dirinya tidak ditangkap kerana pecah amanah. 

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Pemimpin2 ini buat undang2 negara ini macam negara ini bapa mereka punya. Boleh berunding sesama mereka. Seram beb…

Kes 3: Kes ini paling seram. Seorang Pegawai SPRM telah salah gunakan wang RM 20 juta ringgit wang rampasan. Ini betul2 seram sebab wang rampasan telah dicuri oleh Pegawai yg merampas. Mcm filem Ali Baba Bujang Lapok la… Ali Baba samun harta 40 Penyamun di dlm gua…πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Yg pelik RM 20 juta tu macamana boleh dibawa keluar dari pejabat SPRM… bukannya RM 20k boleh muat dlm poket. Ini macam kes mamat boleh terlepas panjat pagar SPRMπŸ˜‚ Akhir2 ini byk kes kelakar seram di SPRM ini.

Jadi itulah antara kisah seram minggu ini selepas kisah Najib berperang dgn Mahathir. Sana kata sinu kebas billion ringgit, sinu kata sana bagi anak billion ringgit…. Org Melayu jadi penonton ternganga mulut dia ingat filem 3 Abdul kalau marah nanti kena jualπŸ˜‚ 

Najib bergaduh dgn Mahathir. Zahid gaduh dgn Muhyiddin dan Hadi Awang. Hadi kutuk UMNO, pemimpin2 UMNO kutuk PAS. Bersatu hentam UMNO, UMNO hentam Bersatu sdgkan sesama mereka itu bentukkan kerajaan yg sedia ada… last2 semua mereka kata No Anwar utk jadi PM… kelakar seram punya politik Malaysia.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...