Thursday, June 16, 2022

KENAPA KELUARGA ADIB TARIK BALIK PENDAKWAAN KOMITAL KEPADA TOMMY THOMAS ?Bayangkan jika pendakwaraya zaman PH tarik balik pendakwaan Komital kepada Tommy Thomas, pasti riuh pejuang bani melayu Islam dan depa menuduh Pendakwaraya dibawah tekanan dan ikut telunjuk DAP....sampaikan anak buah Zakir Naik turut tumpang sekaki mengaitkan peristiwa LTTE yang takda kena mengena...

  Penarikan balik bukan soal duit pampasan RM 1.5 Juta yang dah diterima Keluarga Adib.. Mungkin ramai tak faham.. Kenapa Tommy Thomas cuba didakwa kononnya menghina Mahkamah dari kenyataannya... Sebab apa yang dinyatakan Tommy Thomas adalah Fakta dan laporan rasmi kes Adib.. Memang Faktanya Adib tu mati sebab Kemalangan..

Kenyataan Tommy Thomas kononnya pada ketika itu cuba menganggu kes, Kalau sapa tengok Laporan dan kenyataan saksi, Tak kira Doktor Pakar Subang Medical, Pakar Forensik Kerajaan hatta Laporan dari Penyiasatan Polis, Semua jejak dan dapatan perubatan dan siasatan Polis tidak ada satu pun bukti Adib mati sebab Dibunuh.. takda.. 

Hatta dalam penghakiman Koroner sendiri mengakui mengatakan memang takda kesan luka, kecederaan sebab dipukul..Tapi Koroner nak percaya juga kenyataan Saksi yang diupah kementerian Zuraidah dan Bomba nak buat mcm Mana.. 

Apa yang dinyatakan Tommy Thomas tu sebenarnya betul.. Ia laporan rasmi, Kalau ikutkan..Tak perlu pun buat Inkues, Malah patut kes Ditutup..Tapi masa tu kita faham, Sentimen Politik kaum dan Agama cukup menebal terutama dari fitnah Jahat UMNO dan PAS.. 

Salah Tommy Thomas sebab terlalu cepat buat kesimpulan yang membuka ruang musuh Politik PH menjadikan ianya sentimen kaum..Dan memang itu pun kerja depa selama ni.. ;) 

Ipohmali

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...