Tuesday, October 12, 2021

KENAPA UMNO DAN PAS TIDAK "BUNUH" DAP KETIKA MEREKA ADA KUASA?

 

MELAYU MUDAH DIJAJAH KERANA MINDA LEMAH

Jika bukan kerana Dap sudah lama org Melayu senang. Dah lama Malaysia ini semaju Singapura atau sekaya Jepun. Candu kebodohan org Melayu terletak kpd namanya Dap.

Sebenarnya jika belajar sejarah... byk perkara yg pemimpin Melayu lakukan mengikuti apa yg dilakukan penjajahan British. Mereka mencari kelemahan org Melayu.

British tahu org Melayu benci Cina komunis. Sdgkan waktu Jepun menjajah Malaya, Inggeris salurkan senjata kpd komunis utk menyerang Jepun. 

Begitulah juga di era ini dijajah minda Melayu... Cina Dap tidak boleh dipercayai. Sedangkan di Perak UMNO bekerjasama dgn Dap utk jatuhkan MB Peja. Kerajaan Malaysia skg pun tandatangani MoU dgn Dap malah jatuhnya Muhyiddin kerana kerjasama UMNO dan DAP. Terkini UMNO minta pertolongan DAP utk selamatkan UMNO di Melaka.

Dulu British buat jalan keretapi dan jalanraya, berbillion hasil bumi kita di bawa keluar. Skg BN tuduh Anwar dan DAP macam2, trillion wang negara hilang dibawa keluar.

Ada dua sebab ia terjadi, pertama kerana minda org Melayu mudah diperbodohkan dan kedua sb org Melayu tidak takutkan Tuhan dlm erti kata sebenarnya. Org yg takut Tuhan tak akan berani curi duit rakyat.


Norman Radzuam

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=430981975120313&id=100046255422404

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...