Wednesday, November 30, 2022

Peristiwa luar dari kebiasaan berlaku pd Malaysia untuk tempuh 5 hari...Beberapa peristiwa luar dari kebiasaan berlaku pd Malaysia untuk tempuh 5 hari:-

1. Perdana Menteri Sukarela (tanpa gaji).
2. PM tanpa apa2 ubahsuai pejabat (kerja membazir) guna apa yg sedia ada termasuk kereta rasmi.
3. PM membuat sidang akhbar pertama dgn kehadiran rakyat TANPA baca teks atausalinan PDF (spontan).
4. PM mendapat ucapan tahniah bertubi2 dari dalam dan luar negara dari pelbagai lapisan rakyat dan pemimpin negara termasuk dr Kesatuan Ulamak Sedunia dan Palestin.
5. Sultan Brunai yg 3 tahun tak datang Malaysia tiba2 berkunjung hormat khas utk berjumpa PM10.

6. Belum pun PM10 masuk pejabat, Presiden Turki sdh hubungi Wima Pitra untuk buat lawatan hormat 5 hari dan dijangka membawa rombongan pelabur untuk bantu pulihksn ekonomi Malaysia.

MAKNANYA APA?

MALAYSIA mula menjadi perhatian dunia khususnya dunia Islam di bawah kepimpinan PM Anwar yg sekian lama kita hilang sinarnya. 

Pengiktirafan bukan shj kpd PM Anwar juga kpd Kerajaan Perpaduan Nasional KPN yg diilhamkan oleh KDYMM Tuanku Agong dan didokongi oleh sekuruh rakyat Malaysia yg pelbagai kaum dan latarbelakang kehidupan.

Sama2 kita semua doakan agar Malaysia berjaya kekuar bukan shj dari pandemik Covid malah pandemik rasuah dan pandemik gagal yg dekian lama membelengu negara kita yg tercinta ini.

KETAHUILAH bahawa komunis sudah tiada di Malaysia dan diHARAMkan dan kalau ada bukti sesiapa yg bawa ideologi atau perjuangkan komunis sila report kpd pihak polis. Hentikan sebarang provokasi kaum atau bangsa dan masa sekarang kita sama2 bina negara bangsa ini secara bersama untuk semua kaum. Kita bangkit bersama demi untuk masa depan anak cucu kita semua. Jgn biarkan sebarang isu perkauman dimsinksn oleh mana2 pihak termasuk mewujudkan kebencian agama, kita perlu hidup harmoni serta aman dan damai.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...